Wat zijn de spelregels voor de bardienst en andere diensten?

Belangrijke informatie omtrent het lidmaatschap en bardiensten en andere diensten. Lees dit vooral goed door! 

Met ingang van het seizoen 2023 gelden er nieuwe regels op:  voor álle leden vanaf 18 tot 70 jaar geldt dat het lidmaatschap is gekoppeld aan 2 verplichte diensten (bardienst of/en toernooidienst of/en onderhoudsdienst) per seizoen. Het seizoen is in twee delen gesplitst voor wat betreft de bardiensten.   De eerste periode duurt vanaf 18 maart tot en met 31 juli 2023.  De tweede periode gaat in op 1 augustus 2023 en loopt tot en met 18 november 2023.

Dit geldt zowel voor voltijdsleden als voor dagleden.  

 

Procedure 

Tot uiterlijk 11 april 2023 kun je jezelf inplannen voor een eerste dienst.

Je kunt je  inschrijven via de dienstenplanner van de KNLTB Club App of via 'Mijn Club' op onze website https://www.tvramsterdam.nl/. Op de website staat in het menu onder <Clubcard en Apps> ook een gebruiksaanwijzing voor het downloaden/ gebruik van de KNLTB Club App en ‘Mijn Club’.     

Doe je dit niet dan word je automatisch ingeroosterd voor één van de nog openstaande diensten in het erste deel van het seizoen!  

Deze procedure geldt ook voor de tweede helft van het seizoen. Daarvoor ontvang jew op tijd weer een uitnodiging om je dienst in te plannen. 

Voor het verrichten van deze verplichte diensten heb je aan het begin van het jaar een borg betaald van 50 euro. Na het verrichten van je bardienst krijg je deze borg teruggestort na het einde van het seizoen, omstreeks 25 november 2023.   

Als je niet komt voor je diensten dan krijg je deze borg niet teruggestort op je rekening en wordt er bovendien een boete van 50 euro in rekening gebracht per niet gedraaide dienst.  

Verder

Je hebt jezelf wél ingepland voor een bardienst maar je kunt/komt niet:  je bent zélf verantwoordelijk je dienst te ruilen of je zorgt voor een vervanger (die lid is van de vereniging). Leden kun je benaderen via de club app, kijk onder de ledenlijst). 

Achtergrond

Het bestuur heeft deze nieuwe regelingen ingevoerd aangezien met onze vertrouwde krachten Charlotte en Dragan niet alle diensten en activiteiten kunnen worden verricht. Daarom zijn er meer vrijwilligers nodig om de openingstijden en de activiteiten te kunnen garanderen.  We volgen hierin de lijn die ook vele andere sportclubs hanteren. Verder hoopt het bestuur de betrokkenheid en het clubgevoel te versterken.

 NB: over deze nieuwe regels wordt niet gecorrespondeerd. 

Wie draait de bardiensten ?

Ieder seniorlid van 18 tot en met 70 jaar is verplicht twee maal per jaar een bardienst te draaien van vier of vier en een halfuur.  Dit doen we om de prijzen in het clubhuis laag te houden en het clubhuis de hele week open te kunnen houden. Bovendien kunnen we hierdoor acht maanden per jaar tennissen. Wanneer er diensten niet zijn opgevuld zijn wij genoodzaakt het clubhuis en de banen op die momenten te sluiten . 

 

Ik wil liever een andere verplichte dienst voor de club verrichten. Kan dat?

Ja dat kan. Meld je dan aan voor een commissie ten behoeve van:

  • feesten (klik hier voor info)
  • de jeugd (klik hier voor info)
  • toernooien (klik hier voor info)
  • onderhoud (klik hier voor info) of
  • andere activiteiten (klik hier voor info). 

Is het ingewikkeld om een bardienst te draaien?

We hebben het barsysteem van onze kantine zo simpel mogelijk gemaakt waardoor het voor iedereen mogelijk is om een bardienst te draaien. Ervaring in de horeca is dus niet nodig. Verder zit het barrooster zó in elkaar dat er altijd iemand het eerste half uur aanwezig is om je wegwijs te maken. Mocht je het nou niet zien zitten om een bardienst in je eentje te draaien dan kun je een eindedagdienst inplannen. Zie het rooster.

Wat moet ik allemaal doen en weten voor een bardienst?

Achter de bar is een klapper aanwezig met gebruiksaanwijzingen voor de barapparatuur en de openings- en afsluitprocedures van onze vereniging. Lees deze map bij aanvang van de bardienst zorgvuldig door zodat je in het eerste half uur van je dienst nog vragen kunt stellen aan degene die jij aflost.

Wanneer en hoeveel barborg moet ik betalen en wanneer wordt dit terugbetaald?

De borg bedraagt €50 voor twee bardiensten in het seizoen 2023. Deze "barborg" wordt tegelijk afgeschreven met de automatische incasso van de contributie.

Als je jouw diensten hebt volbracht dan wordt na het einde van het seizoen €50 teruggestort op je rekening. 

Mag ik zomaar een bardienst vervullen? (IVA Certificaat)

De Drank-en Horecawet vereist dat een barvrijwilliger, voordat hij/ zij een bardienst verricht, kennis heeft genomen van de Instructies Verantwoord Alcohol schenken (afgekort:IVA) en vervolgens succesvol hiervoor een online test heeft afgerond bestaande uit 20 multiple choice vragen.

Een bericht van ‘succesvol afronden’ van deze test stuur je naar naar : [email protected].  Heb je nog geen kennis genomen van de IVA en heb je de test nog niet gedaan? ... doe dit dan nu direct door op deze link te klikken. Heb je test al eens in het verleden succesvol afgerond? Dan hoef je niets te doen.

Hoe kan ik op deze website van TVR mijn bardienst vastleggen?

Je bardienst kun je inplannen via:

1. deze website door in te loggen via de knop 'Mijn Club' rechtsboven in het scherm. (of klik hier)       Daarna klik je op het kopje ‘diensten’.

2. de KNLTB Club App. Ga op de homepage naar 'dienstenplanner'

Wanneer je jouw persoonlijke wachtwoord bent vergeten ga je naar deze link.  

Wanneer kan ik mij inplannen voor een bardienst?

Het seizoen is in twee delen gesplitst voor wat betreft de bardiensten.   De eerste periode duurt vanaf  25 maart tot en met 31 juli 2022.  De tweede periode gaat in op 1 augustus en eindigt op 12 november 2022.  Tot en met 15 april 2022 kun je jezelf inplannen voor een eerste bardienst. Dit kan via de clubapp (de inloggegevens heb je bij je aanmelding als lid ontvangen).  

Kan ik mijn ingeplande bardienst afzeggen?

Mocht je de door jezelf geplande bardienst niet kunnen draaien, dan ben je zelf verantwoordelijk voor een oplossing.  Je kunt bijvoorbeeld (ruim) op tijd ruilen met de bardienst van een ander seniorenlid. Laat definitieve wijzigingen altijd weten via [email protected].

Kan ik mijn bardienst afkopen?

Je kunt jouw bardienst niet afkopen. We willen graag garanderen dat er voldoende bezetting is zodat het clubhuis geopend is volgens de gepubliceerde openingstijden. Het is ook gebleken bij andere verenigingen dat ‘het steentje bijdragen door een ieder’ het clubgevoel versterkt en dat een bardienst draaien bij uitstek geschikt is om nieuwe tennismaatjes te vinden.

Wie krijgen er vrijstelling van de bardienstplicht?

Alle leden van 70 jaar en ouder en jonger dan 18, donateurs en alle clubleden die in het bestuur of een commissie zitten, zijn vrijgesteld van de bardienstplicht. Mocht je toch graag een bardienst willen vervullen, dan mag dit uiteraard… Graag zelfs! Laat dit weten via [email protected]

Diensten tijdens toernooien en feesten

Tijdens toernooien en andere clubactiviteiten zijn er wegens drukte vaak extra bardiensten. Kijk naar de jaarkalender voor een overzicht .

Afgelasting bardienst i.v.m. weersomstandigheden of andere externe factoren

Gaat de bardienst niet door (bijvoorbeeld door de weersomstandigheden, calamiteiten) dan ontvang je een e-mail waar in staat dat jouw bardienst vervallen is. Het is vervolgens de bedoeling dat je jezelf weer opnieuw inroostert voor een bardienst. Indien dit in de laatste maand van het jaar van toepassing is en er geen diensten meer vrij zijn in deze laatste maand, dan wordt er gekeken naar een andere oplossing.

Wil je noodbarvrijwilliger worden?

De leden die zich op willen geven als noodbarvrijwilliger (om gaten te vullen in het rooster) kunnen dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van naam, telefoonnummer en bij voorkeur je beschikbare dagdelen.

Tot slot

Veel succes en plezier tijdens je bardienst! Je zal merken hoe leuk het is om op deze manier meer onderdeel te zijn van de club en vooral ook nieuwe clubleden/ tennismaatjes te leren kennen. 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 646 1515

Adres

Kinderdijkstraat 31
1079 GB Amsterdam

KVK-nummer

54250838