Wat is IVA en wat moet ik doen?

IVA certificaat (Instructies Verantwoord Alcohol schenken)
Barmedewerkers doen belangrijk werk. Zij zorgen ervoor dat clubleden na het tennissen nog gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten. Maar dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom heeft de KNLTB in samenwerking met NOC*NSF en andere sportbonden de Instructies Verantwoord Alcohol schenken (verder te noemen: IVA) in het leven geroepen.

De IVA biedt barmedewerkers de kennis om op een goede manier met die verantwoordelijkheid om te gaan. Elke barmedewerker is verplicht deze instructies te hebben gelezen en de (gratis) online toets te hebben gemaakt. Het zijn 20 vragen waarvan wij denken dat ze goed te doen zijn. Je vindt de E-learning en de test op de site van NOC*NSF: https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport/#/

Na het maken van deze toets ontvang je een certificaat als bewijs dat je verantwoord omgaat met je taak als barmedewerker.

Wat wordt van jou verwacht als barmedewerker?
Wij als bestuur vinden het belangrijk dat we als vereniging voldoen aan de regels voor verantwoord alcohol schenken. Vanuit de overheid is het volgens de Drank- en Horeca wet ook verplicht om voorafgaand aan een bardienst het certificaat IVA met succes te heben afgerond. 

Indien je de test voor aanvang van je bardienst niet met goed gevolg gemaakt hebt dan wordt de barborg niet terugbetaald!

Wij verwachten daarom dat elke barvrijwilliger zijn certificaat gaat halen.  Sla dit certificaat op op je telefoon zodat je het paraat hebt wanneer je een dienst draait. je mag het ook geprint bij je hebben.

Moet ik ieder jaar opnieuw deze test doen? 
Nee, het behaalde IVA certificaat is geldig voor meerdere jaren. Het is echter met een steeds veranderende bar- en alcoholbeleid van de overheid geen overbodige luxe om dit gewoon eenmaal per jaar voor je bardienst te doen.

Doe de test:

 https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport/#/ 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 646 1515

Adres

Kinderdijkstraat 31
1079 GB Amsterdam

KVK-nummer

54250838