Over TVR

Op 1 januari 2012 werd er een nieuwe tennisvereniging actief op het Winterdijkplein in de Amsterdamse Rivierenbuurt met de naam TVR (= Tennisvereniging Rivierenbuurt). Deze vereniging werd opgericht voor en door de tennissers die onder de vlag van korfbalvereniging Triaz al jaren met veel plezier gebruik maakten van deze prachtige locatie.

Geschiedenis.

Op het plein waren vroeger de korfbalvelden van SVK/Groen Wit. In 2001 fuseerde deze vereniging met twee andere korfbalverenigingen (Luto en BFC) en ging men verder onder de nieuwe naam Triaz.
De hoofdvestiging van Triaz kwam op de Van Heenvlietlaan in Buitenveldert en er werden gravelbanen aangelegd op onze lokatie aan het Winterdijkplein.
Na verloop van tijd kwam er met behulp van de gemeente en vele actieve tenniscommissies een nieuw clubhuis tot stand en werden de oude gravelbanen vervangen door de huidige Kushion Kourt-banen(een soort rubber).
Triaz slaagde zeker in zijn streven om op een laagdrempelige en betaalbare manier tennis aan te bieden in de buurt en een fijne ontmoetingsplek te creëren voor de sporters en buurtbewoners. Een streven dat TVR nog altijd voortzet.

 

Heden.

Door de groei in aantal leden werd het tijd om een zelfstandige vereniging te worden met een eigen bestuur en uiteraard stemrecht voor de leden. Zo kunnen we de belangen van de tennissers nog beter behartigen.

Op 19 juni 2012 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: de vierde baan werd aangelegd. Dankzij goed overleg en de geweldige inzet van het stadsdeel werd het grasveldje achter baan 3 omgetoverd in een prachtige Kushion Kourt baan.
Dit was zeker goed nieuws voor de vele aspirant-leden die al geruime tijd op de wachtlijst stonden, maar het creëerde ook meer ruimte voor de leden die graag hun niveau willen verbeteren. Op de vierde baan wordt vrijwel de gehele week les gegeven door Tennisschool Firstpoint. (Zie onder kopje Tennislessen).
Eind augustus 2013 kwamen er ook twee extra lichtmasten bij, zodat wij sindsdien ten volle gebruik kunnen maken van deze vierde baan.

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 646 1515

Adres

Kinderdijkstraat 31
1079 GB Amsterdam

KVK-nummer

54250838